Linkin Park - životopis

15. srpna 2011 v 11:21 | Natálie |  → Music

Linkin Park je americká rocková kapela založená v roce 1996, původem z Kalifornie. Skupina se proslavila svým debutovým albem Hybrid Theory, které prodalo po celém světě více jak 29 milionu kusů. Následující Meteora upevnila úspěch skupiny a zatím poslední alba Minutes to Midnight a A Thousand Suns představují odklon Linkin Park od jejich původního stylu. Kapela prodala již více jak 50 milionů alb a dostala dvě ceny Grammy.




První zakladatelé této skupiny Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Bydleli poměrně blízko sebe v Agoura Hills, chodili spolu na školu, ale každý mířil jiným směrem co se týče hudebního stylu. Mike žil hip hopem a Bradovi se líbil metal. Jednou se oba ocitli na jednom koncertu kde skupiny smíchali různé styly dohromady(společný koncert kapel Anthrax a Public enemy), což se jim velmi zalíbilo. Tehdy se datoval rok 1996). Mike s Bradem se dali dohromady s dalšími budoucími členy Joem Hahnem a Robem Bourdonem. Postupně se k nim přidal David "Phoenix" Farrell a Mark Wakefield. Kapela se tehdy jmenovala Xero a podařilo se jim nahrát první demo nahrávku obsahující 4 písně.

Členové:

Rob Bourdon - Bicí
Mike Kenji Shinoda - Zpěv, rap, kytara, klávesy
Brad Delson - Kytara
Joe Hahn - DJ
Dave Farrell - Baskytara
Chester Charles Bennington - Zpěv
Mark Wakefield - Zpěv


Diskografie
2007 Minutes To Midnight
2004 Collision Course (w/ Jay-z)
2003 Meteora
2002 Reanimation
2001 Hybrid Theory

Kompilace
2006 Project Revolution
2003 Piano Instrumentals
2003 Splitting Dna (cd 1)
2003 Splitting Dna (cd 2)
2003 Under Attack

Live
2003 Live In Texas

Singly A Ep
2006 Underground V6.0
2005 Underground V5.0
2004 Breaking The Habit
2004 Underground V4.0
2003 Faint
2003 From The Inside
2003 Numb [single Version 1]
2003 Numb [single Version 2]
2003 Somewhere I Belong
2003 Underground V3.0
2001 Papercut
2000 Crawling
1999 Hybrid Theory Ep




(omlouvám se, že to není s oficiálním videem, ale kdybych ho tu dala tak to nebude fungovat)

zdroje: tady, tu, tudýk
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 miss VeЯůů~ miss VeЯůů~ | Web | 15. srpna 2011 v 16:07 | Reagovat

děkuju :)

2 Gabriel Decay Gabriel Decay | Web | 15. srpna 2011 v 22:35 | Reagovat

oh oh oh  oh oh oh...bože bože bože...to snad nééééééé...moji miláčci..moji bohové..:D :D :D

3 yuuki-mono yuuki-mono | 16. srpna 2011 v 21:13 | Reagovat

[2]: jak nějaká fanynka, nechceš aby se ti podepsali na podprdu?? =D =D néé, jen sranda, taky je mám ráda ^-^

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.