Nickelback - Životopis

10. srpna 2011 v 23:08 | Natálie |  → Music
Nickelback jsou kanadská rocková skupina, která se proslavila v roce 2001 svým pilotním singlem "How You Remind Me" a následným albem Silver Side Up. Kapela prodala celosvětově přes 30 milionů desek a získala i řadu ocenění například American Music Award,Juno Awards, nebo MTV Video Music Awards.






Členové:
Daniel Adair - bicí
Chad Kroeger - zpěv, kytara
Ryan Peake - zpěv, kytara
Ryan Vikedal - bicí
Mike Kroeger - baskytara

Jejich páté album All the Right Reasons dosáhlo vynikajicího úspěchu, když prodali 7,3 milionů kopíí v USA a přes 11,5 milionů na celém světě, čímž se stali teprve 16. kapelou v21. století, kterým se podařilo prodat takové množství desek. Na albu se vyskytují hity jako "Photograph", "Savinʼ Me", "Far Away", "If Everyone Cared" či "Rockstar", kterým se podařilo umístit v první dvacítce prestižní americké hitparády Billboard Hot 100. Billboard Magazine, tvůrce hitparády, prohlásil album za "největší rockový počin století".

All the Right Reasons si může připsat ještě jeden rekord: v žebříčku Billboard 200 po dobu celých 110 týdnů vytrvávalo na předních pozicích a ani jednou nekleslo pod 30. místo. Tento husarský kousek se povedl už jen Shanie Twain a jejímu albu Come on Over, které setrvalo o něco déle, a to 123 týdnů v kuse.



Diskografie:

  • 1996: Curb
  • 1996: Hesher
  • 2000: The State
  • 2001: Silver Side Up
  • 2003: The Long Road
  • 2005: All the Right Reasons
  • 2008: Dark Horse
  • 2010: No Respect




    zdroj: tu a tu
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Teres♥ Teres♥ | Web | 10. srpna 2011 v 23:20 | Reagovat

Písnička Photograph je good :D

2 Kulihrášek Kulihrášek | Web | 11. srpna 2011 v 10:01 | Reagovat

Je to skvělá skupina :))

3 starosobnosti starosobnosti | Web | 11. srpna 2011 v 11:05 | Reagovat

jj to by měla být ráda...jinak hezkej blog..;)

4 Kulihrášek Kulihrášek | Web | 11. srpna 2011 v 20:04 | Reagovat

Jj, to máš pravdu. Ještě tak před rokem sem je neznala, ale pak sem je začala baštit :D

5 yuuki-mono yuuki-mono | 12. srpna 2011 v 13:49 | Reagovat

skvělá skupina, tu poslední písničku mám ráda

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.